Εργαστήρια

 

 Βιολογικής Καλλιέργειας: Σκοπός της διδασκαλίας του εργαστηρίου της Βιολογικής καλλιέργειας είναι η κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων του μαθητή με σκοπό να γνωρίσει την αρμονική σχέση ανθρώπου ? φύσης καθώς και τις αλληλεπιδράσεις στο οικοσύστημα.

 Στο εργαστήριο βιολογικών καλλιεργειών οι μαθητές ασχολούνται με τον κήπο, κάνοντας σπορές, μεταφυτεύσεις και διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες.

 Στην αίθουσα των βιολογικών καλλιεργειών γίνονται τα θεωρητικά μαθήματα, με την βοήθεια φορητών υπολογιστών, του ασπροπίνακα και σημειώσεων.

 Τα παιδιά ψάχνουν εικόνες στο ίντερνετ, βλέπουν βίντεο και παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 Επίσης παίρνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η κατασκευή φυτολογίου ή άλμπουμ φωτογραφιών και εικόνων φυτών.

 

 

 

 

 

Τουριστικών Επαγγελμάτων: Ο σκοπός της διδασκαλίας του εργαστηρίου των Τουριστικών επαγγελμάτων  είναι να μπορέσουν οι μαθητές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τουριστικό τομέα ως βοηθοί τραπεζοκόμοι, αποθηκάριοι, βοηθοί μαγείρων, καμαριέροι/-ες, η σε άλλες συναφείς βοηθητικές εργασίες. 

 

 

Πληροφορικής: Το εργαστήριο πληροφορικής του ΕΕΕΕΚ Καβάλας διαθέτει 4 επιτραπέζιους υπολογιστές. Επίσης, διαθέτει απλοποιημένα πληκτρολόγια με μεγάλα πλήκτρα, καθώς και συσκευές λειτουργίας ποντικιού με σταθερές βάσεις και trackballs.

Το εργαστήριο διαθέτει σύνδεση στο Internet καθώς και ειδικό λογισμικό- πληθώρα εκπαιδευτικών και μορφωτικών προγραμμάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις το εργαστήριο πληροφορικής αξιοποιείται, στο πλαίσιο συνδιδασκαλιών, και για τις ανάγκες άλλων μαθημάτων (γλώσσα, κοινωνική και επαγγελματική αγωγή, μαθηματικά κ.α) και καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο (δημιουργία ιστοσελίδας, πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.α).